U bent hier: Home » Het Bedrijf

Het Bedrijf

Kwekerij van der Houwen is een glastuinbouwbedrijf in Steenbergen, Noord-Brabant. Innovatie staat voorop bij ons bedrijf. We blijven continue investeren in om de kwaliteit, productie en arbeidsomstandigheden op een hoger niveau te brengen.

 

Het bedrijf vindt haar oorsprong in ‘s-Gravenzande, gemeente Westland. Uitbreidingsmogelijkheiden in het Westland waren destijds beperkt, en daarom is het bedrijf in 2001 verhuist naar Steenbergen. In 2005 is het kasoppervlak uitgebreid tot een totale grootte van ruim 12 hectare. In 2012 is er een bedrijf bijgekocht, genaamd de 3sprong. Dit bedrijf is gepecialiseerd op de teelt van trostomaten en de kleinverpakking hiervan. Hiermee is de totale oppervlakte gekomen op 18 hectare.

 

In samenwerking met The Greenery levert het bedrijf aan onder andere toonaangevende supermarkten in zowel Groot-Brittannië en Nederland. Het grootste deel van de door ons geteelde tomaten worden winkelklaar gemaakt door middel van kleinverpakking.

 

Wij verwarmen onze kassen door middel van Warmte- KrachtKoppelingen (WKK’s). Hiermee leveren we stroom aan het net. De WKK’s worden gekoeld met water. Het warme restwater gebruiken we voor kasverwarming. De CO2 die vrijkomt bij het verbrandingsproces van de WKK’s wordt gereinigd en gebruikt ter bevordering van het groeiproces. Op deze manier wordt het milieu minimaal belast.