U bent hier: Home » Het Bedrijf

Het Bedrijf

Kwekerij van der Houwen is een glastuinbouwbedrijf in Steenbergen, Noord-Brabant. Innovatie staat voorop bij ons bedrijf. We blijven continue investeren om de kwaliteit, productie en arbeidsomstandigheden op een hoger niveau te brengen.

 

Het bedrijf vindt haar oorsprong in ‘s-Gravenzande, gemeente Westland. Uitbreidingsmogelijkheden in het Westland waren destijds beperkt, en daarom is het bedrijf in 2001 verhuist naar Steenbergen. In 2005 is het kasoppervlak uitgebreid tot een totale grootte van ruim 12 hectare. In 2012 is er een bedrijf bijgekocht, genaamd Kwekerij de Driesprong. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het telen van trostomaten. Hiermee is de totale oppervlakte gekomen op 18 hectare. In 2015 is er een verpakkingsbedrijf bijgekomen, genaamd Houw2Pack. Dit bedrijf verzorgt het verpakken van de tomaten die bij Kwekerij van der Houwen en Kwekerij de Driesprong geteeld worden.

 

In samenwerking met The Greenery levert het bedrijf aan onder andere toonaangevende supermarkten in zowel Groot-Brittannië en Nederland. Het grootste deel van de door ons geteelde tomaten worden winkelklaar gemaakt door middel van kleinverpakking.

 

Wij verwarmen onze kassen door middel van Warmte- KrachtKoppelingen (WKK’s). Hiermee leveren we stroom aan het net. De WKK’s worden gekoeld met water. Het warme restwater gebruiken we voor kasverwarming. De CO2 die vrijkomt bij het verbrandingsproces van de WKK’s wordt gereinigd en gebruikt ter bevordering van het groeiproces. Op deze manier wordt het milieu minimaal belast.